Macam-macam berita dan persoalan minda aku

Hari ni aku baca kosmo sepam..online jer…xde masa nak beli paper btol..membazir gak kekadang aku rasa beli paper ni..nak2 plak paper tabloid..cam baca majalah hiburan la plak kan..majalah hiburan yg kuar tetiap hari..mana x bengkrap nak beli nyer.. dulu aku selalu beli the star…hari selasa, khamis n sabtu…pasal nyer selasa n khamis ada in-tech..slot psl komputer yg aku minat sejak dr belasan tahun lg… and ari sabtu lak ada banyak kije kosong…tp sejak dah ada kije ni..jarang la aku beli the star…

papehal pon bukan aku nak citer psl tuh..aku nak share 3 berita yg best dlm kosmo ari ni..berita yg best bg pendapat aku la..aku malas nak komen psl politik ari..psl kije or psl teknologi….

Rakyat dua negeri ini ‘juara’ makan nasi

KUALA TERENGGANU – Penduduk Terengganu dan Kelantan dianggap kelompok paling ‘kuat’ makan nasi di negara ini dengan purata pengambilan 86 kilogram beras seorang setahun.

Kajian Jabatan Pertanian Negeri Terengganu itu mendapati, jumlah tersebut mengatasi pengambilan beras di kalangan penduduk negeri-negeri lain yang secara puratanya 70 hingga 75 kilogram beras setahun.

Btol ker ni? aku pon x pernah kira berapa kilo aku makan setahun..kekadang aku pikir aper la yg best sgt berita ni smp dpt masuk paper?aku pon org kelantan gak..maybe sbb org kelantan ni miskin gamak nyer..sbb tuh la makan nasi jer tetiap ari..org tmpt lain gamak nyer kaya2…leh makan chicken chop tetiap ari..lgpon kelate n ganu mmg byk variasi nasi yg diorang buat..nasi dagang la..nasi kerabu la..beras pon ada 2,3 jenis…so aku xheran la jadi “juara” makan nasi pon..but then again..

Persoalan minda aku : yg diorang nak kecoh2 sape makan berapa byk ni apa kes? asal diorang bayar apa diorang makan udah ler..jgn ler makan jer byk..tp xbayar or main pow jer dr org lain…hanjeng ler tuh namanya…..dok gitu ???

Maut kerana telefon bimbit

TIGA anggota polis menutup mayat Low Kai Hor yang terbabas selepas merempuh pembahagi jalan di Jalan Kuching semalam. Gambar kecil – Low Kai Hor


KUALA LUMPUR – Gara-gara menggunakan telefon bimbit ketika menunggang motosikal, seorang lelaki maut setelah merempuh pembahagi jalan berhampiran susur keluar Jalan Duta di Jalan Kuching semalam.

Dalam kejadian pukul 2 petang itu, mangsa, Low Kai Hor, 20 (gambar), yang bekerja sebagai mekanik dikatakan dalam perjalanan ke ibu negara.

Yang ni lagi satu…aku dh berapa kali tgk org naik moto dok cakap kt henpon..aku xnak la jd cam x bersalah sgt kan…aku ngaku aku dulu pernah gak sesambil naik moto cakap kt tipon, tp aku cakap aku atas moto,nanti aku call balik n tros letak..tp ini kalau dok bergayut jer atas moto …mana leh nak kosentret bawak moto…memacam skill aku ada tgk..ada stengah selit kt helmet dh jadi cam pilot punya helmet pon ada..yg lg otai tuh aku tgk siap leh main sms tgh main moto..nak jer aku langgar haaa…kalau polis tanya pn..aku cakap la mamat tuh main sms time tgh bawak moto..mana x bengang nyer…even kalau aku bawak keta skang pon…aku akan park kt tepi jalan dulu sblm amik call..plg bangsat pon aku call time tgk stuck kt jem yg mmg x gerak langsung or kt traffic light for a brief call.

Persoalan minda aku : Diorang ni x pernah terpikir ke sbb2 bangang camni..sesia jer idup?? papehal pon aku suka satu sign kt masjid putrajaya tuh…dia tulis “tiada panggilan sepenting panggilan ilahi”. ni utk soh org off/silent enset time smayang n berada kt masjid

Imej baru Beckham seperti Taliban


LOS ANGELES – Imej baru bintang bola sepak kelab LA Galaxy, David Beckham (gambar atas) yang berjambang dan bermisai mencetuskan persoalan baru terhadap dirinya, lapor sebuah akhbar semalam.

Dia mendedahkan imej terbarunya kelmarin ketika membantu LA Galaxy menewaskan pasukan Chivas USA dengan 5-2.

Bekcham kini mencukur rambutnya sehingga botak tetapi pada masa sama membiarkan mukanya ditumbuhi dengan jambang.

Pemain itu kelihatan seperti seorang pejuang Taliban yang melancarkan peperangan di Afghanistan.

Berikutan imej baru itu, beberapa orang juga tertanya-tanya sama ada dia sudah menyertai pergerakan Taliban secara rahsia.

Sebelum ini, Beckham terkenal dengan imej kemas sebagai seorang lelaki. – Agensi

Beckham ni mmg dari dulu bikin panas sbnrnya..dr model brylcream..smp dia buat rambut cam iklan sabun trojan zaman dulu tuh..smp bebudak terikut smp la ni pon diorang dok sensasikan psl beckham jer…bior ler dia nak wat camana pon…yg diorang dok kecoh2 ni la buat org dok terikut dengan gaya dia…smp bebudak kecik pon terikut haaaaaa..mau nyer xpening kepala mak bapak diorang…

persoalan minda aku : Kenapa la org dok sibuk psl kepala beckham cam taliban sedangkan ramai lg benda lain lg penting dr kepala dia…tp kalau btol beckham masuk taliban..aku nak gak tahu….hehe

  • callister

    hehehe..post yg menghiburkan.. btl kan,selalu nmpk org nek moto ckp tepon, tp hari 2 nape xlanggar je?

  • no 1. Media mane ade cite best lately. Plus baru je buat bancian pasal beras kt dlm hal ehwal negeri. ni mesti case nak naikkan harge beras. so dorg ni pon cilok la bancian tu.. mungkin.

    no 2. Nampak sangat ko jarang ke masjid! tu iklan TM la. Kau naik turun plus, kiri kanan depan belakang atas bawah sudut sisi sudut sukar.. ko pikir la yg lain2.

    no 3. tatoo die punye la byk! takut aku tgk mcm otai mane tah.

Links