Stacy Juara AF6

So Akademi Fantasia 6 berakhir sudah. Stacy telah diumumkan juara. Aku tak tgk pon final pasal aku tertido.hehe.bangun tido jer, tgk jam..dah pukul 1 lebih dah. So  result adalah seperti di bawah.

1st place : Stacy
2nd place : Riz
3rd place : Nubhan
4th place : Toi
5th place : Nadia.

Berikut adalah list lagu dan komen dr Ramli MS sblm persembahan terakhir di Konsert Final AF6.

Stacy.

Atas Nama Cinta (Rossa)
Aku Stacy (lagu baru)

Riz.

11 Januari (Gigi)
Hanya sandiwara (lagu baru)

Nubhan.

Bukan Di Sini (Sofaz)
Ada untukmu ( lagu baru)

Toi.

Cinta Zulaikha ( Mawi)
Paling terindah ( lagu baru)

Nadia.

Aku lebih tahu ( Mila )
Kalut Lagi mengarut ( lagu baru )

Personally, aku sokong Nadia ngan Toi. Toi pasal sempoi dan Nadia pasal vocal dia power, umur muda lg tp masih banyak perlu bimbingan camana nak kontrol suara keras dia. Aku tahu ramai orang xsuka 2 orang ni..tp aku peduli ape..hehe…sokong tetap sokong, AFUNDI haram jadah tadak…my vote is from the heart bebeh.

Extra untuk korang.

Pengumuman Juara AF6

<a href="http://youtube.com/watch?v=6XoV0FNFHfc">http://youtube.com/watch?v=6XoV0FNFHfc</a>

Lagu Baru Stacy – Aku Stacy

<a href="http://youtube.com/watch?v=TyYf1BphFOY">http://youtube.com/watch?v=TyYf1BphFOY</a>

Lagu Baru Nadia – Kalut Lagi Mengarut

<a href="http://youtube.com/watch?v=j3seteIAvpA">http://youtube.com/watch?v=j3seteIAvpA</a>

Cinta Zulaikha (Mawi) – Toi

<a href="http://youtube.com/watch?v=sNzmJoh88C0">http://youtube.com/watch?v=sNzmJoh88C0</a>

Full review lepas aku habis download dan analisa AF6 finale. At the mean time, leh usha blog girlfriend aku kat Callister’s Little World

Links