Harga petrol naik dah !!!

Dijangka and tidak terjangka.

Aku memang dah menjangka harga petrol naik. Biasa la..dah dia berura2 nak naikkan sangat harga minyak ngan buang subsidi yg konon2 nyer membebankan kerajaan..abes tuh rakyat tak terbeban ??

Tapi sungguh tak terjangka dek pemikiran singkat aku ni..harga petrol naik Rm1.92 seliter kepada RM2.70 seliter berkuatkuasa esok. Peningkatan around 40% tuh.Sungguh fucked up..aku tak terkata dah wei…korang nak baca prngumuman Pak Lah..baca la kat Utusan Meloya ni haa….

Aku rasa ni la time nak ubah kerajaan wei..sokong Pakatan Rakyat..tgk Anwar boleh x turunkan rega petrol seperti yg dia dok canang2kan tuh…

Kalau keta Gen2 aku tuh..dengan andaian unggul rega Rm1.92 seliter dan RM70 nak isi full tank..kalau aku isi minyak keta esok…full tank dia Rm100…kurang seposen jer to be exact dari Rm100. FUCK !!!

Oleh itu kawan2..mari kita pegi isi minyak beramai2 malam ni…sblm pukul 12 tgh malam yer…

  • callister

    xsukenye sume benda nak naik..

Links