Nora Danish dah bercerai !!

Quoting this from Cari forum..I read about this in a newspaper but couldn’t find the link to the post.

noradanish

Nora sah berpisah KALAU minggu lalu teman Diva, Joyah dan Zubir bertanya betul ke rumah tangga pelakon NoraDanish dengan suaminya Rizal Ashram Ramli ibarat retak menanti belah, minggu ini Diva mendapat maklumat bahawa Nora dan Rizal memang sah telah bercerai. Mereka bercerai sejak dua minggu lalu iaitu ketika Nora sedang mengandungkan anak sulung mereka yang baru berusia dua bulan. Mengikut sumber daripada Mahkamah Syariah Kuala Lumpur, Rizal yang juga anak sulung bekas Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Ramli Ngah Talib, telah memfailkan penceraian mereka di mahkamah itu dua minggu lalu. Rentetan itu, Nora dan Rizal dijadualkan kembali ke mahkamah itu untuk sebutan pengesahan lafaz cerai di luar mahkamah pada 10 Julai depan. Ramai yang nak tahu punca mereka berpisah. Cuma setahu Diva, Nora menafikan mereka bercerai kerana bergaduh dan salah faham selepas tersebar gosip seorang pelakon mabuk mencium leher suami pelakon jelita ini. Sebaliknya mungkin jodoh mereka memang tak panjang. Apa pun Diva mendoakan yang terbaik buat mereka berdua serta bayi dalam kandungan Nora Diva: Tunggu masa Nora bersedia membuat pengesahan. sentiasa sihat.


Agak kesian kat Nora Danish..dah jadi janda muda2 lg…tp xsilap aku..kalau tengah mengandung..mana boleh cerai..btol x? Tuh ikut undang2 syariah la…bukan ikut undang-undang sivil… :lol: p/s : kalau bercerai…kita leh gantikan perkataan anak sulung tuh jadi anak tunggal … :neutral:

  • kalo dia betul2 cerai pun mesti ada yang duk tunggu
    kan ?
    😆

    pijus last blog post..Install Internet Explorer On Ubuntu

  • boleh cerai tapi kesian kat nora… nora hanya boleh kawin lagi selepas beranak and habis nifas. so lets say ade lelaki yang berkenan nak kawin & bagi perlindungan kat dia tak boleh until nora beranak.

    sebab tu sepatutnya rizal tuh berfikir panjang sebelum bercerai. i find this very inhuman and tidak bertanggungjawab. no matter what the reason is, dia sepatutnya tabah demi anak kandungan dia. at least, jgn lafazkan cerai tu until beranak ke ape… hak isteri semua lagi.. it’s sad, perangai lelaki & suami masa kini.

    norlinies last blog post..All This Drama Ain’t Worth My Time

    • tp kalau ko nak kata Tam Cili Padi tuh…xsure la plak aku kan..sbb member aku cakap dia tuh xminat kat pompuan..paham2 jer la maksud aku ek 😳

  • Che Su

    aah..sah cerai smpi die habes pantang. klo tak silap laaa ❗

  • haha
    orang cantik mesti ramai yang kasi tumpuan,
    cube nora danish tu muka macam nenek kebayan
    takde orang ambik tau pun
    kan ?

    pijus last blog post..Install Internet Explorer On Ubuntu

  • ami

    btol ke die dah cerai???

  • ami

    yes!!! 😀

  • loli

    anak dlm perut tu anak rizal atau anak Tam,kawan baik dia?

  • manhattan

    dah dapat kawin dgn org kaya kena cerai.dapat kawin dgn org miskin minta cerai pulak.apalah pompuan ni…mata duitan betul!

  • aku minat tengok nora danish ni.. sejak dia keluar kat maxis adverts haha!

  • ami

    agak2 aku queue nombo brape?haha…kahwin zmn skg bukan kahwin zmn org dulu ade love2…skg, daddy love mommy dah bikin teros ckp goodbye…..sape yg jadi pak sangop die tu bodo…hahhahahahahahahhahhaha….anyway nora u’re damn hot n cute

  • aku setuju ngan pendapat ko tuh..tp terpulang pd memasing nyer pandangan la….hehe

    ko nak gak..nah amik no 13303..blakang sket jer dr bongkersz tuh… 😀

    • udah2 ler..dh ramai org beratur wei…kat sarawak sinun lg ramai yg cun dr dia tau..tp kalau ko nak jugak..amik no 13301 ni..pegi dok kt ujung line sana tuh tau … 😐

  • rizal suami x guna

    Apa la laki nora ni..
    boleh dia ceraikan isteri dia tgh hamil..
    TAK SAYANG ANAK BETUL LA LAKI BODOH SEKOR NI..

    Tau tau konon nak malukan nora danish tu..
    konon2 kaya, boleh ceraikan org sesuka hati..

    Pompuan kat luar sana,
    jgn kawin ngan Rizal Ashram Ramli (bekas laki nora)
    kalo tak, sure kena cerai masa tgh hamil lagi..
    mmg suami, bapa yg tak guna + dayus!

    Agama m’haram kan suami m’ceraikan isterinya masa hamil..
    inilah seburuk2 talak.

    -Kesian anak nora dapat bapa tiri nanti camne la…-

  • hamba Allah

    kpd nora danish..
    aku ttp akan menunggu kamu w/pun kamu x leh kawin masa tgh hamil..

    sian kat awak dpt suami yg mcm ni..
    kalau nak dibandingkan, sy jauh lebih sempurna drp bekas suami awak tuh w/pun x sekaya dia…

    harap nora byk bersabar & ingat kat Allah selalu..

  • junaidah

    😈 Alhmandulillah le nora dah terlepas dari siksaan dunia.teruskan hidup macam biasa aje..tak rugi tinggalkan dek lelaki poyo tu.

  • myvi

    mesti ada perangai buruk nora sampai kena cerai.rupa je cantik tapi suami tak suka plak.rizal yg dah merasa,dia je yg tahu.korang tak payah berebutkan pompuan yg satu tu.

  • LaLaLa

    Sy dgr tuh bukan anak jejal…
    ape kate buat la dna…

  • myvi

    ada ke nora pernah curang dgn tam atau kevin,kawan baik dia,tak tahulah pulok.

  • hanim

    sabo jelah kak nora danish k.jodoh pertemuan seme kat tangan yang maha ESA.banyak2 ingat kan ALLAH

  • myvi

    tak cayalah pmpuan macam nora ni dapat talak.suara lembut pijak semut pun tak mati.rizal je yg tahu salah silap budak nora tu.susah nak cari isteri yg baik2 la ni.

  • uh 😈

    alones last blog post..A Learning Process

  • myvi

    nora dah lebih sudu dari kuah.so,ada pakatan antara puan sri n rizal utk mentalakkan nora.menantu yg tak disukai dan diragui asal keturunannya.

  • isk…banyak btol info ko nii…ko ni wartawan majalah hiburan ke ape ?

  • lulu

    kesian nora..
    kenapala bego betul laki dia tu..
    kalau handsom tak pe.. handsom lagi monyet kat rumah jiran saya..

  • ana

    harap 2 nora bersabar k……….akak pun mcm nora gok.

  • HelvenAngelDollfie

    Alah..si bekas laki Nora tu bukannya hensem pun…juling lak tu…apa nak heran!!agaknya si ‘Juling’ tu sengaja ceraikan Nora bila tgh mengandung sebab kalau tgh ngandung mana nora boleh kawin lain..dia sengaja buat nora mengandung lepas tu ceraikan..sialnyer jantan!dia buat gitu sebab dia tknak nora ada affair ngan mana2 lelaki…Jantan mcm tu harus ditembak dgn senapang gajah!!!

  • bel

    mmg bodoh..
    bini cantik pun wat pangai..jantan, mcm ni lah..

  • niniecumils

    😐
    poyo gile rizal tuh..
    xpe k.nora…life must go on..
    n mesti ada hikmah disebalik sume nih..

    • aku sokong..aku sokong..walaupon talak tuh sah…tp diharamkan !! :vangry:

  • Salam,

    Saya simpati dengan apa yang dilalui oleh Nora. Bersabarlah dengan apa yang berlaku. Setiap ujian yang Allah berikan kepada hamba-Nya adalah yang mampu dipikul oleh hamba-Nya yang terpilih tersebut.

    Tenangkan diri dalam menghadapi ujian Allah ini. Ujian Allah kepada semua hamba-hamba-Nya untuk menghapuskan dosa-dosa yang lalu, meningkatkan darjat hamba-Nya disisi Allah swt, tanda kasih sayang Allah swt agar hamba-Nya mengadu dan merintih kepada Allah semata-mata. Dan tidak bergantung kepada orang lain.

    Nasihat saya kepada Nora, jagalah diri sepanjang tempoh eddah. Bertenang dan banyakkan mengingati Allah swt. Banyakkan doa buat anak tersayang dalam kandungan. Saya doakan kesihatan yang berpanjangan buat Nora dan anak.

    suriaterang

    • aku mmg berharap sangat dpt menyampaikan nasihat ko pd nora danish…mgkin aku leh smpkan melalui opis mate aku..dia member ngan nora tuh…nanti aku soh dia sampaikan…

      kalau nak masuk meminang..kena beratur la dulu…pjg btol line dia nii…

  • kesian anak dalam kandungan. Lahir ayah mak dah bercerai…huhuhu kesian nyer. baby sangat2 perlukan kasih sayang…sedih..sedih

  • LOVEPEACE

    HERAN..LAFAZ CERAI PERTAMA, BULAN 2,
    LAFAZ CERAI KEDUA BULAN JUNE,
    CAMNE NORA MENGANDUNG 3 BULAN NI….ANAK RIZAL KE TU?
    MMG RIZAL TU XDELA HENSEM MANE TP MESTI ADE STH BOUT NORA YG BUATKAN RIZAL CERAIKAN DIE SAMPAI 2X
    DAH KATA BINI LAWA CAMTU KAN, PERANGAI KITE X TAU
    SERUPA CAM FASHA, MUKE JE LAWA TP PERANGAI….SENDIRI PAHAM2 JELAH!
    I FELT VERY SORRY 4 JEJAI, PPL BLAME U BUT NO ONE KNOWS WAT HAPPEN, BUT 4 ME..I DUN JUDGE A BOOK BY ITS COVER 🙂

  • loli

    i sokong lovepiece.dulu buat wedding makan2 tak ajak org miskin, anak yatim.buat pulak secara eksklusif. takda doa selamat.sekarang terima akibatnya.

  • hafiz

    🙁 🙁 🙁 kesian kd nora danish mnjga rayqal tanpa ayah..msti sedih kn

Links