Suckers with Mercedes E200….

Yerp..we all know that Terengganu just bought 14 brand new Mercedes E200 Kompressor for the Exco ngan other state reps and shit. Frankly, I just don’t care shit less about the reason they want to buy it, of course they will come up with a typical Umno excuse. But when I read the Utusan, I just filled with anger.

mercedes_benz_e200_kompressor

KUALA TERENGGANU 20 Julai – Menteri Besar, Datuk Ahmad Said (gambar) menafikan pembelian 14 kereta Mercedes E200 Kompressor bernilai RM3.43 juta sebagai kenderaan rasmi baru anggota Exco dan pegawai kanan kerajaan negeri menggunakan wang royalti minyak.

Sambil mempertahankan pembelian kereta itu, beliau berkata, ia sudah lama dirancang bagi menggantikan penggunaan Proton Perdana V6 Executive bertujuan menjimatkan perbelanjaan tahunan.

‘‘Pembeliannya menggunakan peruntukan yang sudah disediakan sebelum ini. Ia tidak libatkan royalti minyak. Bagaimana hendak guna wang royalti minyak sedangkan kita belum menerimanya daripada Kerajaan Pusat?” katanya selepas tahlil sempena Hari Keputeraan Sultan Terengganu, Tuanku Mizan Zainal Abidin ke-46 di Istana Maziah di sini hari ini.

Read the full news at Utusan.

Somebody once told me…when you’re become a politician…your become more stupid. Like this chap, his statement shows how stupid he is. Terengganu is second in the highest poverty rate in all states. How did this guy become an MB anyway?

statistikmiskin

Doesn’t he think for the state ( yet again, if you’re an UMNO guy..that doesn’t count much) ?. He could give the money for the needing people instead of buying the new Merc. And yet, if he want to give away the old Proton Perdana V6 Executive to the poor people, they will not accept it too. The petrol costs too much nowadays.

So let me put it this way. He’s using the budget allocated for the state to buy the cars and waiting for the royalti minyak punya duit utk tolong rakyat ? Screw you. Ko ingat Pak Lah nak bg ko duit royalti minyak? Ko x keng ngan Pak Lah la wei…sorry to say…but you’re screwed. Abes ko nak bg aper kat rakyat terengganu tuh ? Makan pasir ? Sian la kat penyu tuh…xde pasir nanti camana diorang nak bertelur ??

Okay enuff..I just unleashed my wrath for my readers to bear. Ni kemarahan 30% baru ni…kalau 100%..memang aku xakan tulis dalam English…rasa x stim plak nak memarah dalam English. Mencarut dalam English best…

And last but not least, korang terpikir tak kenapa Sultan Mizan tak anugerahkan award pape this year ? Aku rasa pasal baginda murka ngan mamat Said ni beli Mercedes la ni..confirm punya…Sultan Terengganu pon berjimat x buat majlis besar2…ni Menteri Besar lak mengalahkan Sultan pegi beli keta memahal. :mad:

p/s : Aku xtahu la diorang sajer putar belitkan kenyataan Mat Said ni…yer la..kan mamat ni bukan MB pilihan Pak Lah.

Links