Funny : Situasi di kedai kopi

This is a response for “Peraduan Bonanza Sempena Hari Kemerdekaan Ke-51” from Aeropama.com. The rest of the entry will in Malay in conjunction of the Merdeka spirit.

peraduan1

Situasi ni berlaku pada Encik Abu (EA) dan Cik Nadia (CN) yang makan malam kat satu restoran yang romantik gak la. Setelah order makanan, diorang pon borak2 la sambil menunggu makanan sampai.

EA : Nadia tahu x, restoran ni dah dua kali kena rompak tau?
CN : Eleh, Nadia x heran pon.
EA : Isk, kenapa Nadia x heran. Nak kata restoran ni eksklusif sangat, xde la plak. Nak kata orang kaya semua makan kat sini pon xjugak. Kenapa agak nyer ek?
CN : Mana idok nyer.. dah kat pintu tuh tulis “Terima Kasih, Sila Datang Lagi”. Confirm la perompak tuh nak datang lagi !!
EA : Isk isk isk… ni lagi satu ni. Kan dia ada tulis kat depan tuh “Makanan sendiri dilarang”. Nadia perasan x?
CN : Perasan la, kenapa ?
EA : Tadi ada 2 orang mamat bangla masuk sini td. Diorang pesan air minuman, lepas tuh keluarkan sandwich dari beg masing-masing, tros diorang makan depan waiter tuh. Lepas tuh waiter tuh sound la diorang. “Encik, encik xboleh makan sandwich anda sendiri kat sini”.
CN : Lepas tuh diorang buat ape? Diorang buat sandwich tuh ek?
EA : Isk, xde la. Diorang pandang sama sendiri, angkat bahu sket ngan kening2 sekali terangkat cam Ziana Zain, tukar sandwich sama sendiri, lepas tuh sambung balik makan sandwich diorang. Pelayan tuh pon blah la pasal dah tahu mamat 2 ekor ni confirm xmakan saman nyer.
CN : Cenggitu punya orang pon ada ka? Nadia pernah tengok orang asli pegi warung makan dulu. Dia nak order air. Dia tanya la orang yang amik order tuh, teh panas ngan teh sejuk berapa ? Pelayan tuh jawab la, kalau panas 70 sen, kalau sejuk RM 1.20. So pelayan tuh pon watkan la teh panas untuk orang asli tuh. Sampai jer teh tuh, orang asli tuh tros minum teh panas tuh sampai habis on the spot. Pelayan yang tercengang tuh tanya la apsal dia minum laju sangat? Abg tahu orang asli tuh cakap ape?
EA : Entah la..kenapa ek?
CN : Orang asli tuh cakap, dia ada 70 sen jer. So kena la minum teh tuh cepat2. Kalau teh tuh dh sejuk, dia xde duit nak bayar RM1.20. Pelayan tuh geleng kepala jer la.
EA : Tuh kira OK lg. Ada member Abu ni, sebab air dia panas, dia letak panadol supaya cepat sejuk. Apa..dia ingat air dia demam ke?
CN : Ekekeke..lawak la…eh, makanan dah sampai, jom kita makan dulu.

Encik Abu pon makan la dengan tertib sekali untuk jaga saham depan Cik Nadia. Cik Nadia pon makan dengan seayu yang mungkin untuk tunjukkan dia ni pon seorang perempuan yang ada adab. Tiba-tiba:

CN : Abu…(blom sempat dia abes berkata, Abu dah potong dah)
EA : Nadia, kita makan dulu ek? Papehal, lepas makan kita boleh citer ek? Tak elok kita bercakap time makan, mak Abu kata tak sopan.

Cik Nadia pon angguk jer tanda setuju. So, sebaik saja lepas makan, Encik Abu pon bertanya pada Cik Nadia.

EA : Nadia, apa benda yang Nadia nak cakap time makan tadi? Cam tak sabar jer rupanya ?
CN : Errm, sebenarnya Nadia nak cakap kat daun salad Abu tadi ada ulat. Tapi sebab Abu dah selamat makan, xper la …..
EA : Hah..ye ker ?? (pengsan !!)
CN : Eh…Abu !!!!!

Sekian sudah cerita cerekarama aku untuk kali ni. Sekian, terima kasih. Semoga terhibur dan selamat menyambut hari kemerdekaan ke-51. Merdeka !! :grin:

  • Pingback: negaraku.net()

  • Pingback: fark.my()

  • nak aku komen macam realiti show ker!? mwahaha.

    apa pun ending yg menarik.

    megats last blog post..Pilihanraya Kecil Permatang Pauh, Anwar Menang Besar!

  • Hahahaha..lawak la…moral of the story tak da ke? 😆

    rubenees last blog post..Malaysia: 51st Merdeka Day

  • wahahaha. Mmg kelakar dialog ni. Wlpn aku kata kelakar tp tak bermakna kau menang. Perlu tunggu keputusan dari juri dahulu.

    ps: Bro! Aku ucap tq byk2 sbb letakkan dialog ini di blog kau. Kau layak terima bonus RM5. Tu pun kalau kau menang lah 😛

  • 😀 😀 😀 😀 😀
    hahahahhahahahahahahhahaha
    tak boleh blah pasal orang asli minum air panas tu cepat2 sbb takut air tu sejuk.. hahahhahahah… creative creative! two thumbs up! 😉

    nonos last blog post..thank you 😉

  • wahhh. akoo ptt submit contest nie kul 1159. baru xde org leh celen. adeh 😡

    p/s: sbnr akoo dah letak komen smlm. tp xkuar. nape ye.

  • hehehehe lawak dowh. hehe :up:

  • Hehehe lawaklah juga …. even though I’ve read the English version before this… aku masih mampu senyum² depan PC ni .. 😀

  • Pingback: Hutang Tag Dibayar Tag | SembangKomputer.com()

  • ahak3. giler ah 😆

  • haha. lawak best. lama dah aku tak baca citer lawak sempoi gini.

  • hahaha kau ada tgk geletek last week yg pasal kes air panas air sejuk tu la.. hahaha mmg lawok!!!

    BTW kau punya theme ada ala² girly sket.. hehehehhe

    t.a.t.as last blog post..Aku bukan BG wei!!

  • haha..geletek tuh rancangan bersiri TV kan? sori la beb..aku jarang sangat tgk TV..kekadang ada la kalau ada masa terluang..hehe 😆 so aku mmg xtahu benda tuh kuar geletek ke x.

  • hi added you in kelantan bloggers list, can you copy n paste our logo, thx

  • suma citer lawak sumbat dalam satu dialog! best2!! :up:

  • weip bro. lama talak update nie. cpt update. hidangkan ku gmbr2 minah arab d klcc. xsmpt trn lg nie. huhu… leh layan awek LRT jaa. :kiss:

    Extremist Thinkers last blog post..Persepsi Sengal Mata Dan Minda

  • badan di pam tue mak dia. ank2 dia solid je. miahahhaha. akoo ske. awek lrt dok bergesel je tahu. awek arab leh la dia org bwk gua pegi honeymoon! :up:

Links