Funny : Situasi di kedai kopi

This is a response for “Peraduan Bonanza Sempena Hari Kemerdekaan Ke-51” from Aeropama.com. The rest of the entry will in Malay in conjunction of the Merdeka spirit.

peraduan1

Situasi ni berlaku pada Encik Abu (EA) dan Cik Nadia (CN) yang makan malam kat satu restoran yang romantik gak la. Setelah order makanan, diorang pon borak2 la sambil menunggu makanan sampai.

EA : Nadia tahu x, restoran ni dah dua kali kena rompak tau?
CN : Eleh, Nadia x heran pon.
EA : Isk, kenapa Nadia x heran. Nak kata restoran ni eksklusif sangat, xde la plak. Nak kata orang kaya semua makan kat sini pon xjugak. Kenapa agak nyer ek?
CN : Mana idok nyer.. dah kat pintu tuh tulis “Terima Kasih, Sila Datang Lagi”. Confirm la perompak tuh nak datang lagi !!
EA : Isk isk isk… ni lagi satu ni. Kan dia ada tulis kat depan tuh “Makanan sendiri dilarang”. Nadia perasan x?
CN : Perasan la, kenapa ?
EA : Tadi ada 2 orang mamat bangla masuk sini td. Diorang pesan air minuman, lepas tuh keluarkan sandwich dari beg masing-masing, tros diorang makan depan waiter tuh. Lepas tuh waiter tuh sound la diorang. “Encik, encik xboleh makan sandwich anda sendiri kat sini”.
CN : Lepas tuh diorang buat ape? Diorang buat sandwich tuh ek?
EA : Isk, xde la. Diorang pandang sama sendiri, angkat bahu sket ngan kening2 sekali terangkat cam Ziana Zain, tukar sandwich sama sendiri, lepas tuh sambung balik makan sandwich diorang. Pelayan tuh pon blah la pasal dah tahu mamat 2 ekor ni confirm xmakan saman nyer.
CN : Cenggitu punya orang pon ada ka? Nadia pernah tengok orang asli pegi warung makan dulu. Dia nak order air. Dia tanya la orang yang amik order tuh, teh panas ngan teh sejuk berapa ? Pelayan tuh jawab la, kalau panas 70 sen, kalau sejuk RM 1.20. So pelayan tuh pon watkan la teh panas untuk orang asli tuh. Sampai jer teh tuh, orang asli tuh tros minum teh panas tuh sampai habis on the spot. Pelayan yang tercengang tuh tanya la apsal dia minum laju sangat? Abg tahu orang asli tuh cakap ape?
EA : Entah la..kenapa ek?
CN : Orang asli tuh cakap, dia ada 70 sen jer. So kena la minum teh tuh cepat2. Kalau teh tuh dh sejuk, dia xde duit nak bayar RM1.20. Pelayan tuh geleng kepala jer la.
EA : Tuh kira OK lg. Ada member Abu ni, sebab air dia panas, dia letak panadol supaya cepat sejuk. Apa..dia ingat air dia demam ke?
CN : Ekekeke..lawak la…eh, makanan dah sampai, jom kita makan dulu.

Encik Abu pon makan la dengan tertib sekali untuk jaga saham depan Cik Nadia. Cik Nadia pon makan dengan seayu yang mungkin untuk tunjukkan dia ni pon seorang perempuan yang ada adab. Tiba-tiba:

CN : Abu…(blom sempat dia abes berkata, Abu dah potong dah)
EA : Nadia, kita makan dulu ek? Papehal, lepas makan kita boleh citer ek? Tak elok kita bercakap time makan, mak Abu kata tak sopan.

Cik Nadia pon angguk jer tanda setuju. So, sebaik saja lepas makan, Encik Abu pon bertanya pada Cik Nadia.

EA : Nadia, apa benda yang Nadia nak cakap time makan tadi? Cam tak sabar jer rupanya ?
CN : Errm, sebenarnya Nadia nak cakap kat daun salad Abu tadi ada ulat. Tapi sebab Abu dah selamat makan, xper la …..
EA : Hah..ye ker ?? (pengsan !!)
CN : Eh…Abu !!!!!

Sekian sudah cerita cerekarama aku untuk kali ni. Sekian, terima kasih. Semoga terhibur dan selamat menyambut hari kemerdekaan ke-51. Merdeka !! :grin:

Links